ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Pohod "Pazin-kamenu" u Kanfanaru (Istra)
U četvrtak, 19. travnja o.g. župnik mons. Tomislav Šporčić i g. Milan Kranjčević, tajnik Županijske Gospodarske Komore Ličko-senjske županije pohodili su vrlo uspješnu i poznatu tvrtku "Kamen" d. d. Pazin koja glavni svoj proizvodni pogon ima u Kanfanaru.

Iz te tvrtke su kameni kubusi kod župne crkve u Otočcu na kojima su umjetnički isklesani likovi iz hrvatske povijesti, koji je sada svih 16 a po završetku ovog umjetničkog projekta trebalo bi ih biti svih 31. Iz iste tvrtke su i kamene ploče na kojima je izrađen križni put na brdu i Fortice u Otočcu.

Na ulazu u rudnik ovog kamena jedan od djelatnika i umjetnika izradio je lik Sv. Barbare koja je i zaštitnica rudara.


Direktor "Kamen" d. d. Pazin g. Karmelo Krebel dipl. ing. obrazlaže gostima način i uspješnost rada svoje tvrtke. Ona je po svojoj opremljenosti ameđu prvima ne samo u Hrvatskoj nego i u inozemstvu. Glavninu svojih proizvoda izvozi.Ogromno polje kamenih blokova izvađeni iz podzemnih rudnika ovog kamena. Jedan dobari dio tih blokova stiće će i do Kine. Rusije, ali i Francuske, Belgije, Švicarske. i drugih.

U pratnji direktora g. Karmela Krebela na ovom susretu kao glavni organizator bio je g. Šime Vidulin, koji je glavini pri organiziranju radova umjetničke kolonije koja je prošle dvije godine obrađivala na kamenim blokovima povijesne likove iz Hrvatske povijesti i povijesti Gacke doline. On je može se slobodno reći duša ovog projekta, kao i projekta - križni put na Fortici.

Na ovom susretu bila je i voditeljica Županijske Gospodarske Komore iz Pule.
Brojač posjete:
267214
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016