ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Blagdan Duhova (Pedesetnica)
Nedjelja Duhova jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve.Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu s početkom u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz koncelebraciju don Jure Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

Kršćani, katolici, pravoslavni i protestanti, slave Duhove pedeseti dan nakon Uskrsa (u brojanju se uključuju i Uskrs i dan Duhova). To znači da su i Duhovi pomična svetkovina koja se mijenja svake godine i ovisi o danu kada se slavi Uskrs. Ovom svetkovinom završava i uskrsno vrijeme.

Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve" budući da Djela Apostolska donose da su apostoli puni Duha Svetoga govorili tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se "dalo krstiti te su primili Duha Svetoga".

Na nedjelju Duhova, kada je Duh Sveti sašao nad apostole, oni su dobili darove Duha Svetoga. Ti su im darovi pomogli ispuniti njihovu misiju, a to je propovijedati Evanđelje svim narodima. I nama ovi darovi, po sakramentu svete krizme, pomažu da živimo kršćanskim životom, da živimo u Kristu Krist u nama.

Euharsistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Krešimira Vuleta.
Brojač posjete:
192538
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016