ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Misa zahvalnica za završetak školske godine
Danas, 17.lipnja, u 11 sati središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Povodom završetka školske godine danas je služena i Misa zahvalnica, te je bilo krštenje trećeg djeteta u obitelji Slavena i Marine Prpić, uz sinove Josipa i Ivana danas je krštena mala Ana-Marija.

Na misi 9 sati pjevao je Mali zbor pod vodstvom s. Krešimire, oni koji su u tijeku godine bili redovitiji na sv. Misi donijeli su i svoje vjeronaučne knjižice te tako i pokazali svoju marljivost.

Veći broj vjeroučenika koji su i u tijeku godine bili redovitji na misi i danas u došli da bi sa sv. Misom zahvalili Bogu za završetak školske godine. Lijepo ih je bilo vidjeti sabrane i pažljive. Molimo Gospodina da ih čuva u tijeku praznika pa gdje god bili.

U svojoj homiliji mons.Šporčić je kazao: Zrno posijemo u zemlju ono raste. Posvuda raste sjeme. Uskoro će prva polja biti požnjevena. Poljoprivreda se od vremena Isusova potpuno izmijenila. Potrebno je sijati Riječ Božju da u nama raste Božja riječ. Najveći neprijatelj Crkve je nepoznavanje Božje riječi. Moramo biti pripravni za slušanje Božje riječi. Maramo biti jednostavni za primanje Božje riječi, puni smo zavodljivih riječi ovoga svijeta.
Sigurno je da moramo u životu računati i s poteškoćama i udarcima na dobro. To nas ne treba obeshrabriti, nego naprotiv u nama izazvati još veću zauzetost i povjerenje u Boga. Ujedno može rasti naša poniznost, budući da smo iskusili slabost naših vlastitih snaga.
Upravo to pouzdanje iz vjere, koje je utemeljeno na dubokom povjerenju u Boga, može nas kao kršćane učiniti spremnima i sposobnima, da ljudima koji su u traženju i koji možda ne vjeruju, saopćimo pravu nadu. Nijedan čovjek nije isključen iz Božje ljubavi. Bog sam ide grešnicima i zove ih na obraćenje. Bog želi da svi budu spašeni, i nitko nije zauvijek izgubljen. Stoga apelira na našu slobodu za dobro, ali nas u tome ne prisiljava.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Brojač posjete:
267120
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016