ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župnik sa suradnicima proslavio imendan
Svečanim prijemom u pastoralnom centru Župe Otočac, mons.mr. Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik proslavio je svoj imendan i blagdan sv.Tome Apostola.

Na čestitanju su se okupili svećenici don Jure Ladišić i don Anđelko Kaćunko od najbližih suradnika u župnom pastoralu,časnih sestara Krešimire i Judite, članovi Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća, pjevača, čitača, osoba koje su svojim znanjem i autoritetom stalno na pomoći župi, do manjeg broja rodbine župnika.

Prije svečanog prijema svi okupljeni ušli su u župnu crkvu gdje je župnik govorio o ljepoti unutrašnjosti Crkve i potrebama za uređenje crkve, tako je napomenuo da je još potrebno izgraditi i postavili tri pokrajna oltara te jedan prozor-vitraj na kupoli prezbiterija radi svijetla i lijepše preglednosti Crkve.

U Pastoralnom centru župnik je pozdravio sve okupljene, zahvalio se svima na odazivu i čestitkama povodom imendana, te ukratko se osvrnuo na život sv.Tome Apostola i kazao kako je imendansko slavlje prigoda za zajedništvo i povezanost. Dodao je da se ime dobije na krštenju prema imenu nekog sveca ili svetice kao nebeskog zaštitnika. „Iza svakog imena stoji život jedne osobe pa je čovjek upućen na mnoge susrete, zadatke, povezanosti i odgovornosti. Samim krštenjem ucijepljeni smo u Isusa Krista te smo postali dio tog Mističnog tijela Kristova. Njegova nas krv povezuje. Slavljem imendana podsjećamo se na tu povezanost kao i na trajnu svijest o upućenosti jednih na druge kao na suputnike i supatnike u životnom hodu“ kazao je monsinjor Šporčić.

U ime okupljenih i članova župnog pastoralnog vijeća čestitku i zahvalu župniku uputio je prof.Ivan Gomerčić koje je kazao da su mnogi u susretu s župnikom doživjeli toplinu, srdačnost i otvorenost za svoje radosti i nade ali i žalost i tjeskobe. „Vi ste u tim susretima davali cijeloga sebe. Danas je Vaš dan i Vaša radost kada se oko Vas okupljaju Vaši suradnici.U svom mandatu u našoj župi mnogo ste toga napravili ne sam u izgradnji i obnovi sakralnih objekata neko kao i duhovnik. O srca Vam čestitam !

Druženje u opuštenom tonu nastavljeno je do večernjih sati uz jelo,kolače,piće i pjesmu a na kraju je slavljenik počastio i s tortom.


---------------------------

Brojač posjete:
267154
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016