ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sreća je biti vjernik
Danas, 12 kolovoza na devetnaestu nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Danas je župna zajednica posebno radosna jer je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Franka iz obitelji Ognjenović.

U svojoj propovjedi župnik je kazao: Sreća je biti vjernik, jer osjećamo sreću života. Dosta je vjerovati, vjera sve može, vjernik mora živjeti ovdje i sada. Bog nam daje svoju milost, prijateljstvo i prisutnost. Bog je taj koji nas prima. Za potpunu preobrazbu potrebno je vrijeme i trud. Teško prihvaćamo logiku Isusova križa. Za sve imamo vremena, a za Boga sve manje. Posvijesti nam, Bože, da je naša hrana hrana smrtnosti; vrati nam okus kruha koji je život, zahvalnost, sloboda, savjest....Sažali se nad našom zasićenošću. Učini čudo kruha i nad nama. Ne dopusti da budemo krivci što drugi nemaju kruha i ne daj da nam se Domovina pretvori u zemlju u kojoj će blagostanje zadobiti oblik izobilja kruha bez Boga.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bio je prof.Renzo Devicili iz Verone ( Italija )
Brojač posjete:
267148
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016