ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Krštenje Lane Dubravčić
Danas, 19.kolovoza na dvadesetu nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojoj homiliji župnik je kazao kao u životu imamo puno raznih pitanja, a ono osnovno je kada smo u važnim situacijama u životu, a što je to život ? Bilo bi čudno kada se nebi postavljalo to pitanje. Zašto ja moram trpjeti i zašto se meni to događa. Ako se sve svede na tjelesno, onda kao da se čovjek suzi, mi se sami sa sobom ne osjećamo sigurni, osjećamo da sami sebi nismo dostatni. Osnovni problem čovjekova života je nesigurnost, strah i promjena. Čovjek nije dovoljan sam sebi, čovjek nadilazi sam sebe, dakle jesmo - ali nismo. Ići zatim je mudrost života. Puni smo djetinjarije. Potrebna nam je mudrost, treba znati razabrati, skupljanje materijalnih stvari oko sebe nemože nas dovesti do savršenstva.

Pod svetom misom u zajednicu obitelji krštenih primljena je djevojčica LANA, od oca Željka Dubravčić i Marije rođ.Ostović.

Na kraju euharistijskog slavlja kojeg je animirala č.s.Krešimira Vuleta, župnik je pročitao dekret od časne majke kojom se s.Krešimira premješta u Slatinu u samostan časnih sestara gdje će biti voditeljica kuće ( tamo je 5 sestara) , te predavati vjeronauk u Osnovnoj školi u Slatini.
Župnik mons.Tomislav sestri Krešimiri se zahvalio biranim riječima na svemu što je činila u našoj župi, a ponajviše oko vođenja crkvenih zborova, radu s mladima i djecom, te istoj zaželio ugodan rad i Božji blagoslov u novom mjestu gdje odlazi u srijedu.

Brojač posjete:
265899
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016