ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Godišnji susret supružnika i roditelja
Velečasna gospoda župnici, dragi roditelji i supružnici s područja Gospićko-senjske biskupije.

U subotu, 6. listopada 2012. u svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama imat ćemo susret supružnika i roditelja s područja naše biskupije. Kako vam je poznato takve susrete priređujemo više od jednog desetljeća. Prvi prvi susret bio je u Ogulinu, listopada 2002. godine. Redovito smo na susrete pozivali samo supružnike i roditelje. Prošle 2011. godine iznimno smo taj susret imali u okviru Biskupijskog hodočašća na Trsat i Riječku katedralu.

Na sjednici Povjerenstva za obitelj gospićko-senjske biskupije, 17. rujna o. g. u Otočcu odlučeno je da ovogodišnji susret bude u Svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama. Usput smo tada predložili i okvirni program susreta.

D n e v n i r e d

10,00 – Okupljanje u dvorani Vatrogasnog doma u Oštarijama

10,15 – Molitva Trećeg časa

10,30 – Pozdrav sudionicima i osvrt na dosadašnje susrete – Mons. Tomislav Šporčić

10,45 – Predavanje: Prenošenje vjere u obitelji – radosti i iskušenja - Rajko Bundalo, Otac obitelji – kazališni glumac, voditelj mnogih duhovnih seminara, pisac više knjiga s duhovnom i obiteljsko – bračnom tematikom.

11,30 – Odmor

12,00 – Rad po radionicama: dvije ili tri grupe

13,00 – Domijanak

14, 00 – Križni put u crkvi – prigoda za ispovijed

14.30 – Sv. Misa – zaključak

Pozivamo vas vlč. g. Župnici kao i vas poštovani roditelji i supružnici da se zauzmemo u obiteljskom pastoralu. Toliko puta ističemo istinu kako je obitelj toliko važna za svekoliki odgoj, a posebno za odgoj u vjeri. Neka sudjelovanje u ovom susretu bude znak i drugih naših nastojanja, „Evangelizacija obitelji pastoralni je prioritet ..Značajne su promjene suvremenoga društva rastočile brojne obitelji slabeći obiteljsku ustanovu uz opasnost da se šteta nanese i samom društvu…/papa Benedikt XVI/

Crkvena zajednica dužna je pružati potporu, poticaj i duhovnu hranu koja će osnažiti obiteljsku koheziju, osobitio u kušnjama i kritičnim trenucima govori također papa Benedikt XVI.

Uz poziv na sudjelovanje u ovom susretu preporučamo sve naše obitelji u vaše molitve!

Pozdrav i poštovanje,

U ime povjerenstva za obitelj

Mons.Tomislav Šporčić, generalni vikar

Otočac, 20. rujna 2012.
Brojač posjete:
8143
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016