ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župnik pohodio Dom za stare i nemoćne
Danas, 26. listopada o. g. Dom za starije i nemoćne u Otočcu pohdio je župnik mons. Tomislav Šporčić i vlč. Jure Ladišić. Oni su najprije sa stićenicima Doma slavili sakramenat pokore i pomirenja, a onda su u dvorani Doma služili sv. Misu. Dok su se pojedinačno ispovijedalo č. s. Ljubomira Lešić predmolila je s prisutnima sv. krunicu. Kad su svi koji su to htjeli ispovijedili se bila je sv. Misa.Časna sestra Ljubomira je vodila pjevanje.

Župnik je na misi propovijedao na temu evanđelja gdje Isus ozdravlja slijepog Bartimeja.Tjelesna sljepoća je teška jer se ne vidi stvarni svijet oko sebe. Ne može se vidjeti gdje je što i kakvo je to. Ne može se odmjeriti odnos prema tim stvarnostima. Još teše je kad je čovjek duhovno slijep. Kad istinu život svodimo samo na ono što vidimo tjelesnim očima. Isus svakog od nas želi izliječiti od te sljepoće da bi mogli vidjetu svu stvarnost života. Isus je toliko naglasio da je on svjetlo svijeta. Tko ide za njim neće hodati u tami. Ozdravljeni Bartimej je za svoj darovani vid najbolje zahvalio i prihvatio njegovu blagodat s time što je pošao za Isusom. I mi svakom novom vjerničkom spoznajom, novim uvidom u tajni vjere moramo odvažnije na razne način poći za Isusom.
Osoblje Doma, posebno preko gospođe Marijane Rupčić i gospođe Mire Uzelac i drugih sa svom pažnjom i ljubavlju pomažu da se ovakvi susreti održe pravoj duhovnoj i kulturnoj razini.

Sv. misi nazaočilo je većina stićenika ovog Doma. Ima jedan manji broj koji je nepokretan. No, njih svećenici ispovijedaju u sobi i nose im sv. Pričest. Oni koji mogu sami doći u dvoranu ili bar uz pomoć drugih to im puno znači.

U svakom slučaju dolazak svećenika, slavlje sv. sakramenta je osobito služenje. To je škola koja se uvijek mora učiti, kako za nemoćne, tako i one koji ih poslužuju.
Brojač posjete:
30256
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016