Dušni dan - spomen svih vjernika pokojnika
Danas na Dušni dan u groblju Gornja Dubrava, u kapelici sv.Josipa misno slavlje predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić istakao da su duše nekih naših pokojnika poslije zemaljske smrti završile u čistilištu. Mi se zato molimo za njihove duše da ih Otac nebeski primi u raj gdje će se i duše njihove moliti za nas i potrebe naše. Dok su u čistilištu oni sebi ne mogu pomoći, zato se mi molimo za njih.

Groblje je i mjesto gdje doživljavamo da se život ne odvija samo na zemlji, nego da još negdje živimo, da još nekamo iza smrti idemo. Čovjeku se život ne uzima nego mijenja. Dok se mijenja mjesto ovog boravka, dok mijenjamo i materijalno svoje tijelo, dotle živimo u duhu i duši u nebu, očekujući promjenu svoga tijela, njegovo produhovljenje da bismo i s tijelom kao kompletni ljudi mogu zauvijek živjeti u nebu. Tko ne vjeruje da postoji život poslije smrti, dolazeći na groblje doživljava kako to uvjerenje nije istinito. Tako nas groblja podsjećaju da smo vječni, ali da smo i duhovni.

Pučko pjevanje predvodila je s.Judita.

Na kraju kod središnjeg križa u groblju župnik mons.Šporčić izmolio je odriješenje - službu riječi za sve pokojne.
Brojač posjete:
109930
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016