ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
21.godišnjica od stradavanja Saborskog
Danas, 12. studenog Općina i Župa Saborsko u zajedništvu s brojnim gostima: predstavnicima civilnih vlasti i s velikim brojem predstavnika udruga Domovinskog rata komemorirala je 21. godišnjicu na stradanje i okupaciju Saborskog u Domovinskom ratu.

Nakona polaganja vijenaca, čitanja imena poginulih Saborčana, njih preko pedest te molitve odriješenja za pokojne slavila se svečana, koncelebrirana sv. Misa uz desetak svećenika. Molitvu odrješenja za pokojne kod spomenika braniteljima i sv. Misu u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka predvodio je generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. U homiliji je govorio o ljubavi prema Domovini koja se očituje u davanju života za nju bilo u ratu ili miru. Nekad se moralo za nju i poginuti, što se zbilo s tolikim našim braniteljima ali i civilima. Danas se moramo također žrtvovati za Domovinu i njen napredak na drugi način. Na kraju slavlja župnik fra o. Slavko Antunović zahvalio se u ime Saborčana svim sudionicima ovoga slavlja. U župnom stanu priređen je za sve goste domijenak.

Polaganje vijenaca i molitva odriješenja za pokojne kod spomenika braniteljima Saborskog i civila pokopanih u zajedničku jamu uz neposrednu blizinu spomenika.

Većina prisutnih pristupila je Sv. Pričesti.
Brojač posjete:
2574766
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016