ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava sv.Cecilije zaštitnice pjevača
Večeras 22. studenog zajedno s cijelom Crkvom i mi u Otočcu proslavili smo blagdan Sv. Cecilije zaštitnice crkvenog pjevanja i pjevača.

Svečanu Sv. Misu u crkvi Presvetog Trojstva za sadašnje pjevače i one koji su bilo kada kroz povijest naše župe svojim pjevanjem uljepšavali liturgijska slavlja, a napose u svoje molitve smo uključili pokojne pjevače koji su svojim glasom slavili Boga.

Župnik je zahvalio zboru pod vodstvom s.Ljubomire Lešić što svojim glasovima uljepšavaju liturgijska slavlja u našoj župi. Naša Crkva ima tri zbora, i to dječji zbor "Anđeli" koji pjeva na misi nedjeljom u 9,00 sati gdje je orguljašica gospođa Gabrijela Degoricija, veliki crkveni zbor "Sv.Cecilija" pod vodstvom i ravnanjem vjeroučiteljice i orguljašice s.Ljubomire Lešić, te zbor mladih VIS "Trinitras" koji pjeva nedjeljom na večernjoj misi, a orguljašica je Anamarija Jurkovića - sva tri zbora pjevaju od srca na slavu Bogu.

Nakon sv. Mise župnik je u župnom stanu pripremio svečanu večeru za članove zbora, te smo se svi lijepo okrijepili i uz čašicu vina zapjevali kako izvorne tako i starogradske pjesme.

U kratkom uvodu župnik se osvrnuo na uzvišenost služenja Bogu pjevanjem, potaknuo na ustrajnost u toj službi te pozvao članove zbora da se i dalje brinu za ljepotu liturgijskoj pjevanja.

U životu se ništa ne postiže bez žrtve i ljubavi, to svjedoči i sveta Cecilija, zato je večeras slavi cijeli svijet, a da nije bila takva, za nju se nikad ne bi znalo”, kazao je župnik.

Želim zahvaliti svim članovima zborova i njihovim voditeljima za sve vrijeme i sav trud kojeg su uložili da bi liturgija u našoj crkvi bila što svečanija kazao je mons.Šporčić.

Brojač posjete:
293696
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016