ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Susret čitača u liturgiji Gospićko-senjske biskupije
Udbina, (IKA) - U svetištu Crkve hrvatskih mučenika na Udbini održan je u subotu 24. studenoga biskupijski susret liturgijskih čitača Gospićko-senjske biskupije. Blizu četrdeset lektora okupilo se iz svih šest dekanata biskupije koje je na početku u temu uveo generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić pozdravivši sudionike susreta u ime Gospićko-senjski biskup Mile Bogovića koji se nalazi u pastoralnom Hrvatima u Argentini.

Središnje predavanje na temu „Riječ Božja treba biti shvaćena da bi se mogla navijestiti" održao je kancelar biskupije mr. Marinko Miličević. Mr. Miličević ističe često iskustvo da mnogi kreću u lektore radi pozornosti, a da kasnije dolaze Božji motivi. Čitači trebaju stalno raditi na sebi, trebaju više davati no primati. Potaknuo je na meditiranje nad Božjom riječi, te upozorio na primjerenost u ponašanju i izgledu kada se čita Božja riječ na misi.

Domaćin susreta župnik i dekan udbinski mons. mr. Tomislav Rogić biskupijskim čitačima je protumačio ideju i ostvarenje Crkve hrvatskih mučenika kroz foto i video prezentaciju kao i obilazak svetišta, kripte, muzeja i memorijalnog parka s Vukovarskim križem.
Brojač posjete:
293743
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016