ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prva adventska svijeća na otočkom glavnom trgu
Prije večerašnje mise u crkvi Presvetog Trojstva simbolično je zapaljena prva svijeća na adventskom vijencu ispod gradske ure na glavnom otočkom trgu. Riječi molitve predvodio je otočki župnik i vikar Gospićko-senjske biskupije mons.mr. Tomislav Šporčić, koji je nakon toga i upalio prvu svijeću.

Svečanom činu nazočili su otočki gradonačelnik Mario Barković, njegov zamjenik Hrvoje Ostović i ostali suradnici te nekolicina građana. Također je čin paljenja prve adventske svijeće uveličao don Anđelko Kaćunko, dok je s. Ljubomira Lešić povela adventske pjesme Visom leteć ptice male i Padaj s neba roso sveta.

Tako je na prikladan način, ujedno skromno, ali i dostojanstveno, najavljeno vrijeme Došašća u kojem se pripremamo za slavlje rođenja Isusa Krista, ali i promišljamo iščekivanje njegova drugog dolaska, u čijem i jest znaku prvi tjedan Došašća.

U Došašću nam je dano da iskusimo čežnju starozavjetnih vjernika za Spasiteljem, ali i da iskusimo ljepotu blagoslova koji je na nas došao po Spasitelju. Zato je cijelo Došašće prožeto pokorničkom budnošću i spremnošću, iz kojih proizlazi tiha, ali duboka radost nadanja. Na to će nas svakodnevno svojom simbolikom podsjećati i adventski vijenac u centru Otočca.


M.K.G./ GlasGacke.hr
Brojač posjete:
294022
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016