ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Donacija NP Plitvička jezera gospićkom Caritasu
Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera odlučila je uljepšati ovo predblagdansko vrijeme te je koncem studenog donirala Caritasu Gospičko-senjske biskupije 150 kreveta, 288 madraca, 284 jastuka, 8 tepiha i 20 vitrina.

Donaciju su inicirale ravnateljica NP Plitvička jezera; dr.sc. Lidija Bertović te Kristina Sigurnjak stručna suradnica zaštite okoliša koja je ujedno obavila i primopredaju donacije kojoj su s druge strane nazočili ravnatelj Caritasa velečasni Luka Blažević i tajnica Caritasa Ivana Bilen.

Donacija se sastoji od namještaja i hotelske opreme hotela koji se nalaze u sklopu JUNP Plitvička jezera. Hoteli zbog prirode posla periodično mijenjaju inventar te su zamijenjene krevete i pripadajuću opremu odlučili donirati Caritasu koji će se pobrinuti da to dospije u domove onih kojima je takva pomoć najpotrebnija. Kreveti i ostala oprema su u vrlo dobrom stanju pa je velečasni Blažević izjavio da će ovakva donacija biti izuzetno korisna i upotrebljiva, posebice siromašnijim obiteljima s većim brojem djece, koja su vrlo često spavala u samo jednom krevetu, a sada će svako dijete imati svoj krevet. Prvu isporuku donirane opreme Caritas je već preuzeo, a uskoro se očekuje i nastavak preuzimanja donacije.

Na sastanku organiziranom povodom donacije izraženo je zadovoljstvo obiju strana ovom uspješnom akcijom, a kako Caritas često organizira putovanja djece, ravnateljica Bertović je predložila da NP Plitvice ugoste djecu slabijeg imovinskog stanja, kao i da će vrata NP Plitvice u budućnosti uvijek biti otvorena za slične humanitarne akcije.
Brojač posjete:
293569
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016