ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Druga nedjelja Došašća

Sv. Misa druge nedjelje Došašća u župnoj crkvi u Otočcu. Iako su mnogi bili prestrašeni jučerašnjim nevremenom i jutarnjom hladnoćom okupio se lijepi broj vjernika, djece, ministranata i pjevačica, koji su bili najaktivniji.

Danas poslije sv. Misi u 9 sati u župnoj crkvi bila je kratka priredba dočeka sv. Nikole i djeljenje darova učenicima nižih razreda od( 1. 6 r.) Sv. Nikulu je dobro "odglumio" g. Josip Rogić. Priredbu su izvela djeca (pjevačice i ministranti uz pomoć gđe Gabrijele Degoricija, orguljašice, vjeroučitelja Darija Košćak te samog župnika Tomislava Šporčića.

Na drugu nedjelju Došašća, danas 9.prosinca središnje euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima osvrnuo se na današnje Evanđelje po Luki gdje se kaže:Bog nas se spomenuo u našoj tjeskobi, u našim umornim koracima i lutanjima, često izloženom različitim životnim rizicima da bi nas sada utkao u svoju slavu i učinio nas svojom djecom. Ne samo posvojenom nego, doslovce pokraljenom. Zato kaže da će se svaka gora sniziti, pokleknuti i dolina ispuniti kako bi iskazala čast najvećem, kralju, kruni od svih njegovih stvorenja – a to je čovjek. Kakvog li divnog poticaja na promjenu svojih životnih, često sebičnih stavova, u kojem razmišljanje kako sve treba podrediti sebi, mijenjamo u nesebično zauzimanje za čovjeka, za promociju života uopće te očuvanja tolikih živih vrsta koje svakodnevno zbog ljudske neobazrivosti i pohlepe bivaju izbrisani s lica zemlje. Potrebno je vratiti se k sebi, potrebno je vratiti s k izvoru. Njemu se valja okrenuti i njemu valja pripremiti put. Ali ga prije toga treba tražiti svim srcem svim umom svojim i svom dušom svojom.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Na kraju Mise župnik je održao kratko predavanje i dao nekoliko informacija roditeljima i krizmanicima, ovogodišnjim kandidatima za Sv.Potvrdu, te podijelio još nešto darova što je ostavio Sv.Nikola za učenike osmih razreda.
Brojač posjete:
293657
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016