ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
č.s.Ljubomiri Lešić umrla majka
U subotu, 8. studenog 2012. u župi Srca Isusova u Pećinama kod Novog Travnika umrla je u 92. godini života Ana Lešić, majka č. s. Ljubomire Lešić, vjeroučiteljice i orguljašice u Otočcu. Pok. Ana je sa pok. mužem Ivanom /umro 1995/ rodila i odgojila sedmero djece, i to dva sina i pet kćeri od kojih je s. Ljumobira najmlađa. Pokojna je do sada ima 25 unučadi i 46 praunučadi. Sva djeca osim jedne kćeri s obielji je u tijeku Domovinskog rata do danas ostala živjeti u Novom Travniku, ostali su morali izbjeći po raznim stranama Hrvatske. Jedna kćerka od prije još živi u Njemačkoj. Pok. Ana sa svojim mužem samo sa još jednom obitelji ostala je živjeti u Pećinama i za vrijeme muslimanske okupacije u Domovinskom ratu. Ona nije htjela odlaziti bilo kamo iz svoje kuće. Ostala je u njoj do kraja života. Ona je posljednji svjedok, kako reče župnik u oproštajnom govoru, ovog mjesta i župe ratnih događanja u vremenu kad su Hrvati masovno otjerani i izbjegli.

Sprovodne obrede na mjesnom groblju, 10. prosinca o.g. vodio je župnik i vojni kapelan vlč. Donald Marković. Kao dobar poznavatelj svake obitelji i osobe u ovoj sada malobrojnoj župi u nekoliko rečenica istaknuo je bitne karakteristike ove pokojnice Ane.
Sv. Misu u župnoj crkvi zajedno sa domaćim župnikom predvodio je mons. Tomislav Šporčić, župnik Otočki i generalni vikar. On je u homiliji istakno majku Anu kao životvorku. Sa svojim mužem doravala je svome narodu i Crkvi toliki broj života. To su kao polodonosna zasađena stabla koja daju svoj plod. To je vjera u život. Jer vjernik je zapravo onaj koji vjeruje u život, koji se ne boji života i onda kada je teško, kad je taj život zbog raznih nevolja u svijetu i ugrožen. Vjerovati znači ići naprijed prema onom životu koji nam Bog dariva nakon tjelesne smrti.Bog je Ljubav, učinit će svog vjernu službenicu dostojnom da prihvati njegovu radost i njegovo svjetlo. Vjernik vjeruje da s ovog svijeta odlazi u puno zajedništvo s Gospodinom. Molimo da joj Gospodin podari to zajedništvo.

Na sprovodu u su sudjelovale časne sestre iz Rijeke: s. Dobroslava Mlakić, zamjenica časne majke i s. Celestina.

Izražavamo svoju sućut sestri Ljubomiri kao i svoj ostaloj braći i sestrama te čitavoj rodbini.

Sestra Ljubomira sa svoja dva brata i tri sestre. Nakon sprovoda u Novom Travniku prije odlaska svojim kućama.


Brojač posjete:
294071
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016