ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Božićno primanje kod biskupa mons. dr.Mile Bogovića u Gospiću
Danas, 20. prosinca u dvorani Biskupije u Gospiću bilo je Božićno primanje kod biskupa mons. dr. Mile Bogovića. Na primanju su sudjelovali: Saborski zastupnik dr. Darko Milinović, dožupan ličko senjski, Ivica Mataija, gradonačenik Gospića Milan Kolić, dekan Veleučilišta "Nikola Tesla" mr. Branislav Šutić, ravnatelji škola, predstavnici policije, više predstavnika gospodraskih firmi i drugih.

Na početku u ime Ordinarijata sve je pozdravio i čestitao biskupu i svim prisutnima mons. mr. Tomislav Šporčić, generalni vikar gospićko-senjske biskupije. Tekst čestitke niže donosimo. Čestitku su izrekli i g. Darko Milinović, Milan Kolić, Ivica Mataija. Biskup je svima zahvalio sve pozvao da se Božić slavi u duhu vjere. Božić i božićni običaji vrlo dobro posluže Crkvi za prenošenje vjere. Te nazovimo "posude" ne bi se smjelo zlorabiti te s njima trgovati i prenositi ono što se kosi s vrednotama vjere radi čega je Božić i nastao. Svima je zaaželio sretan Božić!

Pozdravni govor mons.Šporčića:
Preuzvišeni gospodine biskupe, subraćo svećenici, poštovani gospodine župane, gradonačelniče, predstavnici gradskih i županijskih institucija, dragi gosti, poštovane časne sestre!

U ovoj prigodi božićnog susreta u ovako časnom sastavu osobita mi je čast da Vas u ime članova ovog Biskupijskog ordinarijata – Kurije te naših svećenika mogu pozdraviti te izraziti srdačne čestitke.

Prije svega želimo zahvaliti Gospodinu za sve što je ovu godinu od prošlog Božića na posebni način „označilo“ našu biskupiju ? Pod organizacijskim vidom rada i od strukturalnih novosti u ovoj godini. Dogodilo se osnutak Udbinskog dekanata ali i Udbinsko svetište hrvatskih mučenika zadobilo je sigurnije i jače duhovno-pastoralno usmjerenje.

U pastoralnim naglascima naše biskupije kroz dvije godine naglašavali smo potrebu župne kateheze za sve dobne skupine naših vjernika. U ovoj Godini, 14. listopada za biskupiju je otvorena Godina vjere. I od tog vremena u biskupiji smo imali naše redovite susrete i programe, a osobito bih istaknuo susret župnih pastoralnih vijeća na jednom mjestu iz čitave biskupije. Imali smo i biskupijsko hodočašće na Mariju Bistricu i zagrebačku katedralu. Nakon dužeg razmišljanja i planiranja okupili smo pristupili jačem poučavanju u vjeri s dobrom grupom od 45 vjernika (župnih suradnika). Uvijek se ponešto radi na građevinskom području naših crkvenih objekata i ove godine se u tom ponešto učinilo. No, sigurno ima toliko toga što bi bilo za ovu priliku previše nabrajati. Vjerujemo da se toliko toga dobroga pa i novih, pastoralnih inicijativa događa u našim župama. Na svemu tome trebamo Bogu biti zahvalni, a svako djelo je najbolji poziv svakom članu biskupije zauzimati se na svom području gdje ga je providnost postavila.

Svako dobro djelo najbolji je iskorak za budućnost. Sigurno svatko od nas ima raznih dobrih planova – želja na osobnom i zajedničkom planu. Oduvijek su ljudi svoje čežnje premještali u zvijezde. O Božićnom vremenu među inim simbolima – zvijezda je vrlo uočljiva. A zvijezde su uvijek opčinjavale. Na svoj način usmjeravale naše poglede i čežnje prema nebu. One su odraz naših vječnih želja i molitva. Daje nam to naslutiti da smo i na ovoj zemlji, po vjeri u Isusovo utjelovljenje u svom zavičaju. Naše zvijezde nas podsjećaju na zavičaj, da smo u ovome svijetu uvijek i posvuda kod kuće, jer nam sjaje iste zvijezde te ispunjaju naš život smislom i životnom puninom. Ovaj svijet nam je Kristovim rođenjem postao zavičaj. Božić nas poziva na to da i sami postanemo jedni drugima zvijezda koja obasjava njihovu noć i dariva im osjećaj zavičaja. Zvijezda nam pokazuje put u noći. Prati nas. Čini naš život prostranim. Budimo otvoreni za dar Božje zvijezde o Božiću u ovoj godini vjere.

Čestit Božić i Novu 2013. Godinu želim vama oče biskupe. Neka se ispune vaši planovi u osobnom životu, vaši planovi u životu naše biskupije Gospićko-senjske kojoj predsjedate i u ime Božje vodite. Neka i naši svećenici, časne sestre i svi suradnici s Vama izgrađuju Svetu Crkvu Božju po Božjoj volji. Čestit Božić i Vama g. župane, gradonačelniče, dekane Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću, ravnateljima i svim predstavnicima Gradskih i županijskih ustanova Grada i županije te svima Vama ovdje prisutnima kao i svim vašim obiteljima i suradnicima.

Molimo svi zajedno da nam Krist utjelovljena Riječ Božja – Zvijezda Danica – ispunja sve tamne noći našega života da živimo u Njegovoj svjetlosti i radosti.

Brojač posjete:
294021
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016