ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštenje Viktora Vukelić
Danas, 23.prosinca na četvrtu nedjelju Došašća središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Danas je na adventskom vijencu upaljena i četvrta svijeća, koja nam poručuje da se vrijeme iščekivanja ispunilo. Posljednji su dani za pripravu na slavlje za rođenje Bogočovjeka u štali i jaslama.U ovoj Godini vjere kroz promatranje evanđeoskih događaja u povijesti spasenja, razmatrajmo kako bi osnažili svoju vjeru kao otajstvo spasenja. Evanđeoski nam odlomak donosi istinu vjere, tražeći da zauzmemo stav. Je li naša vjera samo duhovna i traži li od nas da pred njom zauzmemo svoj osobni stav? Još je par dana ostalo do Božića, proslave Isusova rođendana. Pripravljamo se na duhovni način, ali se ne bojmo pokazati svoju vjeru i tjelesno. Pokažimo i svjedočimo Božju ljubav, njegovo spasenje, ljubav i našu radost kroz pomoć potrebnima u duhovnim i materijalnim potrebama, unošenjem mira u našu obitelj i među ljude s kojima živimo. U starim okolnostima pokušajmo otkriti novost Božića. Molimo Marijin zagovor da nam ona bude vodilja, kroz otajstvo Božića i da nam pomogne da shvatimo bit ovog prekrasnog i krhkog otajstva Života u kojemu je sva Božja milina. I da osjetimo što to znači, radost, toplina, svjetlo, koje nije tek nešto što smo sami sebi napravili kao božićni 'štimung', nego je plod milosti utjelovljenog Sina Božjega.

Poniznost je nužna koljevka da bi se prihvatilo Boga, ljudi što su bogatiji postaju duhovno siromašni.Poniznost je ključ istine - poručio je župnik u svojim razmišljanjima.


Za vrijeme svete mise u zajednicu krštenih primljen je i dječak Viktor od majke Božice i oca Hrvoja Vukelić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.


Brojač posjete:
43016
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016