ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Ponoćka u Otočcu
Misu polnoćku u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju don Jure Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kao se večeras isprepleće radost, svijetlost i veselje ali na kraju evanđelista kaže - evo vam znaka, naći ćete novorođenče koje leži u jaslama. Radost je svakoko večeras koja nas obuzima. Danas se susrećemo s raznim problemima i vanjskim okolnostima. Radost nije bogatstvo koje imamo, radost nije prijateljstvo, radost nije zdravlje, ali zato postoji puno malih ljudskih radosti. Prava radost je unutarnja, pitanje odnosa koji može biti trajan, to je veza s Bogom, On nam daje trajnu radost. U ovoj noći mi se radujemo, pozvani smo na radost jer Bog je došao k nama. Večeras se isprepleću radost i svijetlost. Svijetlost daje mogućnost da se daleko vidi. Naš ljudski život ako je prepušten samo nama uvijek tapkamo na mjestu. Svjetlost pokazuje ljudima put da ostanu uspravni i izbjegnu zamke. Rođenje dijeteta za ljude je uvijek bila tajna. Tome pristupamo s divljenjem. Život nije za ulicu, za raspravu, život je svet, pristup životu je svetost. Ružno je o svetosti govoriti ružno.

Potom se župnik osvrnuo na zdravstveni odgoj u školama. Da, ali pod nekim vidom. Samo roditelji o tome mogu govoriti. Roditelj do smrti će se žrtvovati za svoje dijete, treba život iznjeti i donjeti na svijet. Bez žrtve nema odgoja, nema ni čovjeka bez žrtve. Po krštenju dobivamo novi život. Nemože se postati kršćanin bez žrtve. Odricanje i poniznost samo može sačuvati Crkvu.

Večerašnjom misom ponoćkom proslavili smo veliko otajstvo Božićne noći.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Nakon ponoćke ispred crkve već tradicionalno zaplesalo se kolo u kojem je bio i gradonačelnik Otočca Mario Barković sa suprugom, župnik i mnogi drugi.
Brojač posjete:
293961
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016