ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prvo ređenje nakon 43 godine u crkvi Presvetog Trojstva
U župnoj crkvi Presvetog Trojstva svjedočit ćemo ove nedjelje, 30. prosinca, na blagdan Svete Obitelji, prvom ređenju nakon pune 43 godine. Gospićko-senjski biskup mons.dr. Mile Bogović na misnom slavlju u 11 sati zaredit će bogoslova-akolita Josipa Šimatovića za đakona.

Josip je rođeni Otočanin, a nakon osnovnog školovanja u rodnom gradu, vlč. Nikola Turkalj poslao ga je u malo sjemenište te je 2006. godine maturirao u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zadru. Potom je upisao studij teologije u Rijeci koji je ove godine priveo kraju.

Josipovo ređenje Otočani doživljavaju kao veliku svečanost i posebnu milost. Mnogi se pripremaju doći na nedjeljnu misu, na kojoj će uz zareditelja koncelebrirati i generalni vikar i otočki župnik mons.mr. Tomislav Šporčić uz druge svećenike iz dekanata i biskupije, a misno slavlje uveličat će i Folklorno društvo Otočac.

Zadnje ređenje u otočkoj crkvi bilo je godine 1969., a zaređeni su tada bili sada već pokojni svećenici, Josip Šop iz Donjeg Kosinja, donedavno ravnatelj Caritasa riječke nadbiskupije, i Marko Cvitković iz Švice.

Brojač posjete:
293651
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016