ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Misa zahvalnica na Silvestrovo
Posljednjeg dana kalendarske godine,na Silvestrovo 31. prosinca misu zahvalnicu u crkvi Presvetog Trojstva predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju don Jure Ladišića pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

Kraj građanske godine ne slavi se posebnom liturgijom. Večerašnja liturgija donosi isto evanđelje koje Crkva sluša na dan Božića kako bi istom porukom ispratili staru godinu. Liturgija poručuje kako smo i ove godine primali od Kristove punine. Gospodin nam je dijelio svoje milosti, svakom na svoj način, svakome prema potrebama,potrebno je pred Bogom položiti račun poručio je mons.Šporčić.Svako proživljeno vrijeme ostavlja tragove na našem licu i u našem životu. To vrijeme ostavlja na nama godove. Osjećamo što je u nama izraslo, gdje se u nama pojavilo nešto novo, što u biti pripada nama i tko smo mi? Vrijeme je dar i treba ga oblikovati svojim činom, naše je vrijeme prolazno, časovito.
Na kraju ove godine postavlja se pitanje koliko smo prepoznavali Božje darove i koliko smo s Gospodinom htjeli surađivati. Večeras se za sve propušteno kajemo, ali i za sve primljeno zahvaljujemo. Večeras želimo biti zahvalni za svu milost što nam je Gospodin darivao. Zahvaljujemo Gospodinu za brojne darove u našoj župi.


Na kraju mise govorio je o župnoj kronici i pročitao statistiku župe.

Tako je ove godine:
Kršteno 37 djece – troje djece izvan Otočca a žive u Otočcu, time se brojka penje na 40 krštenih, dok je prošle godine 2011. bilo 29 krštenjih.
Vjenčalo se 17 parova, jedan par živjeli su u braku i bili građanski vjenčani
Umrle su 52 osobe od toga 21 žena i 31 muškarac.
Od toga 23 primilo je svete sakramente -bolesničko pomazanje, dok je prošle godine 2011- umrlo 49 osoba.
Uzrok smrti koje Crkva upisuje u matičnu knjigu su:
15 starost
12 moždani ili srčani udar
11 karcinom
4 opća slabost
1 bolest bubrega
2 samoubojstvo

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić, te je na kraju župnik sa vjernicima otpjevali u znak zahvalnosti “Tebe boga hvalimo”
Brojač posjete:
294093
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016