ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Međunarodni dan mira i Sv.Marija Bogorodica
Prvi siječnja u Crkvi je svetkovina Svete Marije Bogorodice i Dan mira. Od prvog dana godine mi se kršćani stavljamo pod osobitu zaštitu Marije jer znamo, da naše brige i molbe ona visoko uzdiže.

Središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi, u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić uz asistenciju don Jure Ladišića.

Marija nije nikakva božica, već ljudsko stvorenje i osoba koja je Kristu dala samo ljudsku narav koja od prvog časa postojanja pripada drugoj božanskoj osobi s kojom je bitno sjedinjena. Marija se u Crkvi od najstarijih vremena naziva, zaziva i časti kao Bogorodica.

Crkva u tome časnom nazivu ispovijeda svoju vjeru u veliku tajnu utjelovljenja po kojoj su u Kristu nedjeljivo i nepomiješano sjedinjene u jednoj osobi dvije naravi: božanska i ljudska.

Na blagdan Bezgrešnoga začeća, 8. prosinca 1967. godine papa Pavao VI. pozvao je pismom ljude dobre volje da proslave prvi dan nove godine kao međunarodni Dan mira, počevši od 1968. godine.

To je poziv da u miru otpočnemo odbrojavati dane novog ljeta i da tako mir prožme sve događaje koji slijede. Ta se želja zasniva i na onom anđeoskom pozdravu božićne noći: Slava Bogu na visini, a mir ljudima na nizini – kazao je propovjednik.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je s.Ljubomira Lešić.
Brojač posjete:
294138
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016