ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Duhovna priprava za proslavu Fabijanova
Duhovna priprava za proslavu blagdana sv. Fabijana i Sebastijana, suzaštitnika župe i zaštitnika Gacke doline, započela je u srijedu popodne misom u crkvi Presvetog Trojstva koju je predvodio mons.mr. Tomislav Šporčić, a propovijedao novozaređeni đakon vlč. Josip Šimatović. Bila je to prigoda i da se na početku propovijedi vlč. Šimatović osvrne na značaj Fabijanova za župljane te je podsjetio na crkvu sv. Fabijana na Špilniku, u koju se u procesiji išlo iz grada na blagdan sv. Fabijana, a oltar koji se nalazi u crkvi Presvetog Trojstva potječe iz 1777. godine.

Večerašnju misu u crkvi Presvetog Trojstva predvodio je don Anđelko Kaćunko u koncelebraciji s mons.mr. Tomislavom Šporčićem i don Jurom Ladišićem, a pjevao je zbor Trinitas. I ove je godine nastavljena organizacija Dana pojedinih župa koji su zamišljeni kao susreti vjernika koji danas žive u Otočcu, a doselili su iz okolnih mjesta, pa je večerašnja misa bila namijenjena župljanima Ličkog Lešća, Prozora, Sinca, Ramljana, Čanka i Dabra.

Sutra ( petak ) će misu u 18 sati predvoditi udbinski župnik vlč. Tomislav Rogić, a na okupljanje su pozvani župljani Švice, Kompolja, Brloga, Brinja, Letinca, Križpolja, Jezerana, Lipica i Stajnice. Također i roditelji ovogodišnjih pripravnika za krizmu.

U subotu je dan Kutereva, Krasna, Donjeg i Gornjeg Kosinja, a misu u 18 sati predvodit će biskupijski kancelar vlč. mr. Marinko Miličević.

M.K.G.
Brojač posjete:
293766
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016