ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Učvrstimo i upoznajmo svoju vjeru !
Program proslave sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe i Dana grada Otočca - zaštitnika Gacke doline nastavljen je i sinoć u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu.

Sinoć su na poseban način bili pozvani župljani Švice, Kompolja,Brloga, Brinja, Letinca, Križpolja, Jezerana, Lipica i Stajnice koji žive u Otočcu a doselili su se iz tih mjesta. Na misi su bili i roditelji pripravnika za ovogodišnju krizmu ( VII. i VIII. rareda).

Predvoditelj misnog slavlja bio je mons.mr.Tomislav Rogić župnik i dekan Udbinski te upravitelj svetišta - crkve Hrvatskim mučenika na Udbini koji je ujedno i pastoralni povjerenik za mlade u našoj biskupiji, u suslavlju s mons.mr.Tomislavom Šporčić generalnim vikarom biskupije i otočkim župnikom te don JUrom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima mons.Rogić govorio je o liku i djelu sv.Fabijana i Sebastijana te kazao kako su to glavne točke - kordinate koje večeras trebamo i moramo spomenuti.
Učvrstimo i upoznajmo, živimo i svjedočimo svoju vjeru kao što su svjedočili sveti mučenici. Mons.Rogić upitao je roditelje dali se sjećaju što su dobili na krštenju, mogu li se sjetiti ? To obećanje koje ste dali istom ste ostali vjerni i danas. Zato sama krizma ima veliku važnost za krizmanike. Svake nedjelje slavimo Kristovo uskrsnuće. Onoliko koliko mi posvetimo Bogu vremena, onoliko Bog može nama posvetiti vremena. Bog sedmi dan nudi počinak. Božja se svemoć očituje u praštanju. U pripravi za krizmu se vježba ozdraviti i prohodati pravim putem.

Mr.Rogić je pozvao roditelje da svojoj djeci budu uzor i potpora, te pozvao roditelje da djecu ne šalju na misu nego da ih vode da idu snjima. Sakramenti su Božji poljupci. Bogu nisu važna ni odjela ni haljine, nego koliko ima mjesta u našim srcima za njega.

Na misi je pjevao veliki crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
294049
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016