ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Treća nedjelja kroz godinu
Danas, 27.siječnja na treću nedjelju kroz godinu središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

S svojim razmišljanjima osvrnuo se na današnje Evanđelje: Sv. Luka evanđelist nam je ostavio vrijedno i nadahnuto svjedočanstvo o Isusu Nazarećaninu za kojega vjerujemo da je Krist. A svoje evanđelje, jednako kao i zapis o apostolskom djelovanju, posvećuje Teofilu (usp Lk 1,1-4).Mi ne vjerujemo u apstraktnu kategoriju niti izmišljenog junaka. Osoba kojoj smo povjerovali živjela je u konkretnom prostoru i vremenu s konkretnim ljudima. To je veoma bitno za kršćanstvo. Da shvatimo da vjerujemo Bogu koji je postao jedan od nas. Koji se solidarizirao s čovjekom i postao nam sličan u svemu. Osim u grijehu, jer grijeh ionako nije ljudski ni bitan za čovjeka.

Bog je čovječanstvo pripremao na događaje koji se imaju ispuniti. Zato da se ljudi na njih priprave i da se ne iznenade kada se dogode. Bog i danas nas priprema na događaje koji se imaju ispuniti. Samo je pitanje koliko ozbiljno pristupamo tim pripremama i jesmo li svjesni da će se ispuniti ono što nam je obećano.
Vjera se prenosi svjedočanstvima onih koji su povjerovali. Rječitije od bilo kakvih riječi govori spontano življeno opredjeljenje za Krista i nasljedovanje njegove radosne vijesti u svakodnevnici. Potrebno je posvijestiti činjenicu da svatko od nas neprestano daje svjedočanstvo. A hoće li biti pozitivno i poticajno ili negativno i odbijajuće ovisi o tome kako živimo. A svatko od nas je pozvan ljubiti Boga. Svatko od nas je pozvan biti Teofil koji se urešen vrlinama.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
293939
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016