ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Stepinčevo u Otočcu
Danas, 10.veljače na petu nedjelju kroz godinu Crkva proslavlja blagdan blaženog Alojzija Stepinca.
Središnju misu u župnoj crkvi u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišić i đakonom Josipom Šimatović.

Naša župna crkva na ulazu iznad vrata ima veliki vitraj blaženog Alojzija Stepinca kojeg je darovao grad Otočac i gradonačelnik Barković.

" Na tvoju riječ bacit ću mreže "

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić je kazao kako Bog ne ostavlja čovjeka, nitko od Boga ne mora bježati.

Nesavršenost naše Crkve, njenih zajednica i pojedinaca ne smije nas obeshrabriti niti pasivizirati. Malo ćemo toga učiniti ako budemo čekali da svaki naš čin bude savršen i bezprijekoran. Potrebno je ljubiti. Potrebno je djelovati. Pa makar naša ljubav i naše djelovanje bilo nedostatno.

I bitno je ne odustajati u danima upitnosti ili kad nam se dogode neuspjesi ili protivljenja. Bez obzira koliko se odužilo vrijeme praznih mreža i uzaludnih pokušaja.

Vjerujemo u Krista koji može učiniti naš napor plodonosnim pa čak i onda kad nam to izgleda nemoguće. Vjerujemo u Boga koji i po krivim crtama može ispravno pisati naše živote.

Najvažnije je ne odustajati od te vjere. Ustrajati u opredijeljenosti za Krista u zajednici Crkve. I sačuvati temeljnu poniznost koja ne želi osobni probitak, nego se dariva u služenje Bogu i čovjeku. Baš onako kao što su učinili prorok Izaija i apostol Petar.

Evo nas, Gospodine. Nas pošalji. Jer u ovom prostoru i vremenu nema drugih katolika osim nas koji smo pozvani biti sol zemlje i svjetlost svijeta.

Na kraju propovjedi župnik se osvrnou i na stravičan zločin, jučerašnje ubojstvo svećenika vlč.Mile Ivančića te kazao kako je to već drugi svećenik koji je mučki ubijen u našoj biskupiji.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
293604
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016