ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Peta nedjelja kroz godinu
U današnjoj nedjeljnoj sv. Misi u župnoj crkvi u Otočcu u 9 sati veći dio vjernika bili su djeca i mladi. Oštro naše otočko jutro nije omelo djecu i mlade pa ni dobar dio njihovih roditelja koji ih je dopratio. Napeto su djeca kao i svi drugi slušali pripovijest o proroku Izaiji koji u svetištu hrama ima viđenje i prima poruku Božju i pripovijest događaja o čudesnom ulovu riba na Genezaretskom jezeru i poziv Petru da ostavi obično ribarenje jer od sad će raditi za ljude koje treba spasiti od valovlja i morskih opasnosti ovoga svijeta. Neće tome biti zapreka činjenica da smo slavi i griješni i oni koji su na Riječ Isusovu pošli za njim.

U to razmišljanje posjetili smo i na današnjeg Blaženika - Alojzija Stepinca koji je bio neustrašiv navjestitelj radosne u teškim vremenima i uvjetima.

Na kraju mise posjetili smo i na stravičan događaj u našoj župi Sv. Franje Asiškog u Zavalju kod Bihaća gdje je na zvjerski način ubijen župnik vlč. Mile Ivančić. On je većini Otočana dobro poznat jer je dugi niz godina službovao u Otočkom dekanatu, u župama Jezerane, Lipice i Stajnica. Čovjek se pita koji su to porivi u našoj paloj ljudskoj naravi da se tako svirepo može odnositi prema čovjeku, služitelju oltara i službeniku Božjeg naroda. Neka Gspodin nagradi vlč. Milu za ovu tešku žrtvu koju je podnio kao vrhunac svih onih manjih žrtava koje mu nisu nedostajale u njegovo 50-godišnjoj svećeničkoj službi.

Pjevanje u bogoslužju ima svoju nezamjenjivu ulogu i značenje, a kad to čine radosni dječji glasovi onda to božanski lijepo - upravo priliči božjoj službi - bogoslužju!

Pripjevni psalam u misi je dio Riječi Božje - priliči da ga se pjeva. A kad se snage udruže i pamaže jedno drugom onda to još bolje svjedoči Riječ onom što ona jest.
Brojač posjete:
293788
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016