ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Gospa Lurdska - Dan bolesnika
Danas 11.veljače blagdan je Gospe Lurdske i svjetski Dan bolesnika.
Večernju sv.Misu u 18 sati predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik uz asistenciju don Jure Ladićiša pastoralnog suradnika za slijepe i slabovidne.

U svojim razmišljanjima mons.Šporčić je kazao kako se Bogu obraćamo u svojoj slabosti i krhkosti. Istoznačenice su to pa nas mogu podsjećati na bijedu našeg uma i naše volje. U objemu smo, naime, ranjeni izvornim grijehom. Nakon krštenja ostale su nam posljedice tog grijeha i našim se osobnim grijesima još pogoršale. Stoga se utječemo svojoj Majci, presvetoj Bogorodici, koja je jedina Bezgrešna. I ot od prvog trenutka kada ju je začela njezina majka Ana. Utješno je razmatrati kako je Bog svojoj Crkvi kroz stoljeća sve više otkrivao ljubav Isusova i Marijina srca.
Mons.Šporčić se prisjetio i riječi kardinala Kuharića koji je kazao: Molimo da ne ostanemo kod lijepih riječi, već isprosimo Marijin zagovor kod Boga da ustanemo iz grijeha. On to hoće, on nam u tome silno pomaže, ali i svatko od nas mora prihvatiti njegovu spasonosnu ruku. Marijo, bez istočnoga grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo !

Upravo na svjetski Dan bolesnika Sveti je Otac objavio svijetu i narodu da se zbog znatnog smanjivanja fizičke snage odriče službe Rimskog biskupa. Papa je svjestan da se tu službu, zbog njezine duhovne naravi, mora obnašati ne samo djelima i riječima, već ništa manje patnjom i molitvom.

Poslije homilije župnik je podijelio bolesničko pomazanje svima koji su bili pripravni za to, tj. ispovijedili su se prije sv.Mise. Sakrament bolesničkog pomazanja se dijeli u svako doba.Posebni učinci ili plodovi ovog sakramenta su: milost potpore, mira i ohrabrenja u teškoćama u kojima se bolesnik - vjernik nalazi.

Za vrijeme slavljenja sakramenta bolesničkog pomazanja svećenik maže bolesnika ( vjernika ) svetim uljem na čelu i rukama govoreći:
OVIM SVETIM POMAZANJEM I SVOJIM PREBLAGIM MILOSRĐEM NEKA TE GOSPODIN MILOŠĆU DUHA SVETOGA POMOGNE.
Bolesnik - vjernik odgovara: AMEN.
NEKA TE SLOBODNA OD GRIJEHA SPASII MILOSTIVO PRIDIGNE.
Bolesnik - vjernik odgovara: AMEN.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

( Po izlasku iz Crkve pada gusti snijeg )
Brojač posjete:
293548
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016