ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Pogrebne svečanosti vlč.Mile Ivančića
Jučer, 13. veljače o. g. u župnoj crkvi Sv. Franje Asiškog i na groblju u Zavalju održane su pogrebne svečanosti za sprovod vlč. Mile Ivančića, župnika zavaljskog kojeg je grupa malodobnih dječaka usmrtila u petak, 8. ov. mj.

Pogrebne svečanosti predvodio je biskup gospićko-senjske mons. dr. Mile Bogović uz asistenciju pomoćnog biskupa iz Banja Luke dr. Marka Semrena, velikog broja svećenika gospićko-senjske biskupije, svećenika i redovnika - franjevaca banjalučke biskupije. Sprovodu je prisustovalo veliko mnoštvo naroda što iz samaog Zavalja, Bihaća, Zavaljčana došlih iz Zagreba i drugih krajeva gdje su ti župljani raseljeni.

Iz župa Jezerane, Stajnice, Lipica i Križpolja doputovalo je 50-tak vjernika predvođeni župnikom vlč. Mariom Vazgečom.Iz Otočca je došao župnik i generalni vikar mons. Tomislav Šporčića, vlč. Jure Ladišić, vlč. Mile Rajković te Nikola Dasović, direktor "Komunalca" u Otočcu. Ovaj stravičan događaj rastužio je toliki broj ljudi različitih vjera i naroda.

Sprovodu je prisustvoao i predstavnik Pravoslavne crkve i predstavnik Islamske zajednice u Bihaću, predstavnici civilnih vlasti, Grada Bihaća, Federacije BIH-e. Biskup se u svojoj homiliji prvenstveno osvrnuo na svećeničko djelovalje pok. vlč. Mile, njegovu osobnost i vjernost Bogu i svome narodu. On već po svojoj naravi nije mogao nikako izazvati na neprijateljstvo ili bilo kakvu osvetu. Ovaj zločin izvršen je isključivo iz sebeljublja. Ovaj događaj jedno je veliko pitanje svima nama koliko ulažemo na ispravan način za odgoj mladog naraštaja. Koliko su obitelji sposobne i voljne, ali i druge strukture društva žrtvovati se za temeljne vrijednosti.

Župa Zavalje povjerena je franjevcima u Bihaću makar i dalje ona ostaje u sastavu Gospićko-senjske biskupije.

( Svećenici na sv. Misi za pok. Milu Ivančića )
Brojač posjete:
294010
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016