ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Pepelnica - Čista srijeda
Jučer, na Pepelnicu ili Čistu srijedu, 13. ov. mj. Crkva je po čitavom svijetu vršila obred pepeljenja u znak pokore koju kao vjernici vršimo u tijeku korizme ili četrdesetnice.

Sv. Misu s obredom pepeljenja imali smo i u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Misu je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić u suslavlju s vlč. Jurom Ladišićem, duhovnikom slabovidnih. Misi je prisustvovalo oko 200 vjernika. Župnik je protumačio trostruki vid pokore koji se navode i u evanđelju: molitva, post i dobra djela. To su čini koji su vršeni u davna vremena, ali njihova aktualnost ni u kojem slučaju nije danas umanjena. Dapače, ona postaje sve važnija i uočljivija. Ti čini su prisutni i u drugim razvijenim religijama.

Veći broj bilo je djece i mladih. Svi su pristupili obredu pepeljenja, a veći dio i sv. pričesti. Prije sv. Mise bila je prigoda za sv. ispvovijed. Na misi su pjevali članovi Župnog zbora pod vodstvom s. Ljubomire Lešić.

Misi je prisustvovao o veći broj ministranata. Istina je da mnogi tom obredu dobar dio naših kršćana gotovo nikada ne prisustvuje ovom obredu. No, nadamo se da ipak čine pokoru i da im je stalo do života po vjeri, kako nas evanđelje uči.
Brojač posjete:
293716
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016