ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Prva korizmena nedjelja
Danas na prvu korizmenu nedjelju središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima župnik se osvrnuo na današenje Evanđelje po Luki. Korizma je zacijelo ozbiljno vrijeme koje se ipak prisno veže uz radosnu pripremu za proslavu Vazama. Kušnja je prijedlog drugačijeg puta od Krsita. Započela je korizma, a uz nju se obično vežu nepopularne riječi: odricanje, žrtva, pokora, mrtvljenje. Postoji pokora koja je tužna, teška, mučna, ali postoji pokora koja je radosna, osloboditeljska, vazmena; pokora koja priprema za istinsko slavlje pobjede nad tugom. Ne živi čovjek samo o kruhu - to je poticaj da se novim duhom započne ponovno. Vrijeme je obraćenja, vrijeme koje pravi izgled dobiva tek kada se ponizno - ne gubeći ništa od darovanoga dostojanstva - prihvati prolaznost i pepeo na našem čelu. Kušnja je puna dobrih strana. Pa i skovana je od riječi kušati, pokušati, okusiti - pokušati živjeti Evanđelje. Konačno je pred nama vrijeme kušnje. Radujmo se, jer je i u drugoj i u svakoj prilici Gospodin s nama !

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
293709
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016