ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Biskupijski korizmeni susret svećenika
Danas, 18. veljače u dvorani Biskupije u Gospiću održan je korizmeni susret svećenika Gospićko-senjske biskupije. Susret je započeo s molitvom Trećeg časa. Zatim je održano Pokorničko bogoslužje koje je predvodio fra o. Nikola Bašnec, kapucin iz Karlobaga. To je bila dobra priprava za osobnu ispovijed koju su također svećenici obavili.

Drugi dio programa ovog susreta bio je u zgradi Ordinarijata.Na samom početku ovog dijela mons. mr. Tomislav Rogić održao je predavanje o temi: Biblijski likovi (Ivan Krstitelj, Zaharija, Marija i Josip) U ovoj godini vjere na psebni način ovi likovi nam pomažu otkriti pravu vjeru. Vjeru jr potrebno upoznati, razumijeti, slaviti i navještati, a nadasve treba je živjeti. Vjernik ali još više i svećenik mora u ovom nastojati raditi i napredovati. Vjera traži predanje koje nam je najasnije u liku Bl. Dj. Marije.

Nakon izlaganja mons.Rogića produžila se polusatna rasprava. Nakon toga biskup Bogović govorio je o potrebi prikupljanja /popisivanja/crkvenih običaja u našim mjestima. Time bi se otelo zaboravu mnoge vrijedne običaje koji još uvijek mogu poslužiti kao dobre posude u prenošenju sadržaja vjere. Vlč. Nikola Turkalj informirao je o Zdrastvenom pre/odgoju što ga provodi Ministarstvo znanosti i športa. No, više o tome bit će govora na tribini koja će se održati u Otočcu, 25. ov. mj. u 16 -18 sati. Na tribinu su pozvani svi svećenici naše biskupije, vjeroučitelji te ravnatelji škola. Osobito su pozvani roditelji i bračni parovi.

Gosti tribine bit će don mr. Damir Stojić i dr. Vice Batarelo.
Čitavi program ovog susreta kordinirao je mons. Tomislav Šporčić, generalni vikar.
Brojač posjete:
293532
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016