ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Krštena Lara Žubrinić
Danas, 24.veljače na drugu korizmenu nedjelju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu središnje misno slavlje prevodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Misli uz današnje evanđelje (Lk 9,28-36)
Skupina Dvanestorice nastala je iz njihovog oduševljenja s Isusom. Oni su nasljedovali Isusa i priznavali su ga kao Božjeg Pomazanika. Ali, ubrzo su se pojavile velike poteškoće. Gospodin se odlučno uputio prema Jeruzalemu, prema mjestu gdje će doživjeti smrtnu osudu. Među njegovim učenicima pojavljuje se sumnja. Ipak, Isus ih ne ostavlja u potpunoj nedoumici: u nekoliko trenutaka na gori pokazuje im pravi smisao svoga života: on je Sin koji u potpunosti odgovara na poziv ljubavi svoga Oca, iako su to bili zastrašujući trenuci, svjedoci ih ipak žele produžiti. Isus ih opominje da trebaju sići s gore i nastaviti put prema Jeruzalemu. Tek nakon njegova uskrsnuća učenici će shvatiti konačni smisao ovog čudesnog događaja.

Tijekom Mise u zajednicu krštenih primljena je djevojčica Lara Žubrinić iz Otočca.

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Brojač posjete:
293762
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016