ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Posjet zajednice Mondo Nuovo
Danas, 3.ožujka na treću korizmenu nedjelju i nedjelju Solidarnosti s Crkvom u BiH, župu Otočac posjetili su i nekolicina članova zajednice liječenih ovisnika Mondo Nuovo koji su na kraju mise iznijeli svoje svjedočanstvo o svom životnom putu od pakla droge do želje za izliječenjem. Župnik je pozvao vjernike da sva današnja milostinja ide za potrebe Crkve u BiH koja je u velikoj potrebi.

Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik. Na početku Mise župnik je pozdravio zaručnike koji današnjim danom završavaju zaručnički tečaj. Isti je slušalo kroz dva tjedna 16 parova iz cijelog otočkog dekanata.

U svojim razmišljanjima župnik se osvrnuo na današnje Evanđelje koje nas poziva na obraćenje. Pozvani smo da Boga više ljubimo i spoznamo. Puno je toga tamno i tama neda da se vidi svijetlo. Tama se pobjeđuje sa svijetlom. Dobro djelo je svijetlo, pred svijetlošću tama nestaje.

Potom se župnik obratio zaručnicima koji danas završavaju zaručnički tečaj te kazao kako je brak znak Božje ljubavi. Crkva je jedno Božje tijelo. Tako supružnici postaju i ostaju jedno tijelo. Crkva zato čuva brak, bez obitelji nema Crkve, Crkva je obitelj u velikom. Svi sakramenti su znakovi Božje ljubavi. Zašto smo obuzeti strahom i neizvješnošću ? Svakog dana se netko rastaje, a oni koji žive zajedno upitno je kako žive. Nestaje znaka Božje ljubavi u svijetu. Božja vatra uvjek gori i ne nestaje. Za prijateljstvo se traži dvoje. BOg nam nudi svoje prijateljstvo. To prijateljstvo nam daje smisao života. Nemože nas raspoložiti nikakvo bogatstvo, mi postojimo ako smo u Bogu. Bog je vječnost, Bog je život - zaključio je propovjednik.

Goran iz zajednice Mondo Nuovo na kraju mise iznio je svoje svjedočanstvo o svom životnom putu od pakla droge do želje za izliječenjem. Vjernici su pažljivo saslušali ta dirljiva i iskrena svjedočanstva, te se i sami zapitali: koliko je svatko od nas ovisnik na bilo koji način…

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.

Ispred i na ulasku u Crkvu postavljen je štand suvenira zajednice Mondo Nuovo rukotvorina koje rade i od čega se financiraju i uzdržavaju

Po izlasku iz Crkve gotovo svi suveniri su rasprodani, ljudi su otvorili svoja srca i svoje novčanike te time pomogli i tim mladićima da izađu iz zla droge.


Okupljeni puk na Misi
Brojač posjete:
70054
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016