ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nova knjiga don Anđelka Kaćunka
Ovih dana iz tiska je konačno izišla više godina pripremana nova knjiga don Anđelka Kaćunka VIKAR CRKVE NAŠE GOSPE. Riječ je propovijedima koje je don Anđelko tijekom tri godine održao u gospićkoj katedrali, gdje je bio na službi župnog pomoćnika (vikara), i u nekim župama Gospićko-senjske biskupije.

Od prve propovijedi, znakovita naslova Ponos – zajedništvo – optimizam, do posljednje s naslovom Kršćanin – svjedok uskrsnuća, u knjizi je 97 izabranih propovijedi. Od njih su u prvom dijelu 72 iz gospićke katedrale – pretežito vezane uz nedjelje i svetkovine, a u drugom je 25 propovijedi održanih u 19 župa - uglavnom na slavljima zaštitnika župe ili u nekoj drugoj prigodi.

Knjigu je objavio zagrebački nakladnik Kreativna radionica Duspara (izdavač mjesečnika Nacija – u kojem je don Kaćunko stalni kolumnist), a sunakladnik je Veleučilište "Nikola Tesla" u Gospiću. Za tisak je knjigu priredio Mate Krajina te ujedno napisao svojevrstan predgovor. Poznati hrvatski teolog, propovjednik i pisac fra Nikola Mate Roščić napisao je pogovor kao recenziju pod naslovom Poziv na ozbiljnu budnost, a na kraju je popratno slovo nakladnika Elvisa Duspare. Sam autor je u svojevrsnoj "uvodnoj propovijedi" opisao metodu kojom oblikuje većinu svojih propovijedi, kao i ideje kojima je najčešće potaknut u svojim nastupima, a dao je i svojevrsnu društvenu i vjersku "dijagnozu" suvremenog mentaliteta, u kojem je svećenik pozvan i poslan evangelizirati.

Jedna od nekoliko posebnost knjige, koja je grafički vrhunski oblikovana, je i u tome što je svako mjesto, iz kojeg je propovijed objavljena u knjizi, "zastupljeno" također s jednim ili više podupiratelja (sponzora). Potporu za objavljivanje knjige dali su također Grad Gospić, Općina Perušić, Grad Otočac, Grad Solin… ter mnoge tvrtke i pojedinci, kao i župe u kojima je don Anđelko "nastupao", a svi su, uz don Anđelkovu zahvalu, u knjizi navedeni kao njegov "kreditni rejting".

Ovo djelo don Anđelka Kaćunka je njegova peta samostalna knjiga - veličine 20,4 x 13,4 cm - i ima 400 stranica. Prodajna cijena knjige je 87 kuna, a može se naručiti odnosno nabaviti kod Nakladnika (isključivo sms-om na broj 098 309 093 - s naznakom "za Kacunka") ili kod autora (na tel. broj 053 573 533), a u Zagrebu u knjižari Sv. Antun na Kaptolu. Knjiga će uskoro biti predstavljena – isključivo u crkvama! – najprije u župama Gospićko-senjske biskupije.

Na zadnjoj stranici omota, uz don Anđelkovu fotografiju s Biblijom u ruci, nakladnik je istaknuo "oglas": "U kratkim i svima razumljivim propovijedima don Anđelko vas drži u stalnoj povezanosti s jedinim Spasiteljem svijeta, Isusom Kristom. Ovo je knjiga koja se čita u jednom dahu, a kojoj ćete se uvijek rado vraćati i iznova je čitati jer ćete u njoj naći odgovore na mnoga svoja pitanja.


/ Naslovnica knjige /
Brojač posjete:
294204
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016