ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Nedjelja Uskrsnuća Gospodinova
Danas, 31.ožujka na nedjelju Uskrsnuća Gospodinova središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Po kišnom vremenu crkva je bila puna vijernika, veliki je broj i povratnika s privremenog rada u inozemstvu koji redovito dolaze za Uskrs u Domovinu.

Posebno svečano je bilo jer je u zajednicu krštenih primljen Ivan Mlinarić, od oca Ivice i majke Jasmine rođ.Vukelić iz Poljica ( Pod Pakljem ).

U svojoj homiliji župnik je kazao kako danas živimo u pluralističkom svijetu ideja, ideologija, mišljenja, vjera i vjeroispovjesti. Nije, naime, rijetkost i među kršćanima susresti one koji dijele ovakav mentalitet, kojima je svejedno biti kršćanin, musliman, budist, hinduist. Važno je, kažu takvi, u nešto vjerovati. A zašto vjeruju i ispovijedaju baš kršćanstvo ? Razlog je u tradiciji i ambijentu rođenja: tako su vjerovali moji stari, moj pradjed, djed i otac, i mene su po krštenju uključili u taj svijet i ja ga samo i uporno ne želim mijenjati. Ipak ima li nešto što kršćanstvo razlikuje od ostalih svjetonadzora? Po čemu se naša vjera u Krista razlikuje od raznih drugih obika vjerovanja ? Mi ne zastajemo. Jedini onaj koji može reći da slavi uskrsnuće može navještati i smrt i očekivati slavni dolazak Uskrsloga. U uskrsnuću Kris je očitovan čovjeku kao Gospodar života i smrti, oanj u kojem je smrt slomljena i u kojem je konačna riječ pripala životu. Uskrs nam uistinu daje novi razlog i novo utemeljenje življenja i daruje nam nepobijedivu nadu protiv sveg beznađa našeg života.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić uz pratnju na orguljama prof.Branke Bernardi.


Današnje svečano euharistijsko slavlje prenosio je HDR - Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima tako da je Riječ Božja došla u svaki dom i obitelj.
Brojač posjete:
294166
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016