ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Tri krštenja na Bijelu nedjelju
Danas, 7.travnja na drugu Vazmenu nedjelju ili Bijelu nedjelju u našoj župi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je posebno svečano.

Crkva ispunjena do posljednjeg mjesta s vjernicima, kandidatima za krizmu i djecom. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Poznat nam je pozdrav kojim se služi uglavnom biskup na početku bogoslužja: "Mir s vama." Taj nam je pozdrav postao kao nešto što se samo po sebi razumije. A u njemu je ustvari sadržana sama bit uskrsne poruke. Možda bismo ovdje morali iznova razmisliti o smislu pozdrava i pozdravljanja uopće, kazao je mons.Šporčić. Izgovaranjem pozdrava prevladava se osjećaj otuđenja i hladnoća distance. Sve dok bez riječi i uvažavanja prolazimo jedni pored drugih, našim međusobnim odnosom - bili mi toga svijesni ili ne - vlada osjećaj otuđenja i ravnodušnosti. Uskraćivanje pozdrava može ponekad u teškim situacijama predstavljati i određenu ugrozu. Izostanak pozdrava često može značiti i nezainteresiranosti za neki vid zajedništva ili može biti znak da je negdašnje zajedništvo već razbijeno. Kultura pozdravljanja puno nam govori i o načinima na koje ljudi žive svoje zajedništvo. Sve ovo svakako smijemo primjeniti i na sebe: uskrsli Gospodin koji je sad uzvišen iznad prostora i vremena nalazi i nas u svako doba i u svakom kutku ovog svijeta. Nalazi nas naročito u vremenima tjeskobe i patnje i dovikuje nam: "Mir vama!" U ovim našim danima osjećamo koliko je svijetu potreban ovaj uskrsli mir, koliko mu je potrebna "Radosna vijest mira" To vrijedi za sve veće i brojnije lomove u ljudskim zajednicama, naročito za one u braku i obitelji, za neprijateljstva i nepomirljivosti u društvu u uvijek iznova u politici, osobito lomove među narodima i nacijama, među klasama i rasama - zaključio je župnik.

U zajednicu krštenih primljeni su SEBASTIJAN, od oca Danijela Sekule i Marije rođ.Devčić, KATARINA, od oca Josipa Jerbić i Anđele rođ. Špoljarić i IVANA, kći Dražena Begović i Jelene rođ.Pavelić - svi iz Otočca.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

( Okupljeni vjernici u župi )


( Krštenje dječak SEBASTIJAN SEKULA )

( Krštenje djevojčice IVANA BEGOVIĆ )

(Krštenje djevojčice KATARINA JERBIĆ )
Brojač posjete:
293714
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016