ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Proslava zaštitnice župne i katedralne crkve - blagdana Navještenja Gospodnjeg ili Blagovijesti u Gospiću
U ponedjeljak, 8. travnja o. g. u Gospićkoj katedrali Navještenja Gospodinova - Blagovijesti sa svečanim Euharistijskim slavljem proslavljen je ovaj veliki blagdan za Gospić ali i za čitavu Gospićko-senjsku biskupiju. Jer radi se o katedralnoj crkvi. Misu je predvodio u zajedništvu s domaćnim biskupom mons. Milom Bogovićem, s ostalim biskupijma Riječke metropolije, sa susjednim biskupom šibenskim mons. Antom Ivasom i splitskim nadbiskupom dr. Marinom Barišićem, koji se zaustavio u Gospiću na proputovanju za Zagreb i s većim brojem svećenika što biskupijskih što redovničkih. Misu je predvodio mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski. On je u homiliji istaknuo radosnu i blagu vijest koju ovim blagdanom slavimo. Radi se tu o Božjoj poruci i Božjoj Riječi. Naše ljudske vrijesti moramo provjeravati jer često puta nije istinita, nije iskrena, ne usrećuje i ne vodi k dobru. Božja je Riječ sigurna. Nju treba čuti, treba za nju imati vremena. Slušaljem Božje riječi možemo obnoviti svoju vjeru, možemo ojačati u vjeri i tako pravo surađivati s Crkvom koja je preko pape Benedikta XVI. proglasila ovu godinu - Godinom vjere.

Na misi je sudjelovalo nešto više vjernika nego li prošlih godina za ovaj blagdan. Lijepo je bilo vidjeti i veći broj djece i grupu mladih. Mladi su naglasili svoju prisutnost j izvonjenjem dviju pjesama - šansona..
Na početku slavlja sve prisutne pozdravio je biskup mons. dr. Mile Bogović, a na kraju župnik i dekan gospićki mons. Mile Čančar. On je s ekipom učenika predao biskupu mons. Mrzljaku darove: sliku velebita, ličku šljivovicu i ličku kapu.

Na zajedničkom Domjenku u zgradi biskupije biskup je gradonačlenku g. Milanu Koliću Gospića čestitao rođendan, a gradonačelnik je zahvalio te ujedno najavio da njemu kao gradonačelniku ove godine izlazi mandat. Ali i nadalje će, kolikogod to bude mogao pomagati i surađivati za dobro biskupije i vjernika u Gospiću i šire. / IKA /
Brojač posjete:
294073
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016