ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Novo krštenje u župnoj crkvi
Danas, 14.travnja, na III. vazmenu nedjelju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu članom župne i kršćanske zajednice postala je Mia-Ana Majetić kći Krune i Jasmine rođ.Suljić iz Otočca.

Svetu misu i obred krštenja predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao: Što je cilj nama? Prepoznati Gospodina. Jesmo li svijesni da je Gospodin s nama. Kada smo u zajednici puno lakše prepoznajemo Gospodina. Puno toga nam je važnije nego biti s Gospodinom. Nedjeljom imamo puno posla od kuhanja ručka do drugih izgovora. Nema Crkve bez Gospodina. Ako Gospodina isključimo može biti zajednica, npr.nogometno društvo, lovačko društvo i sl. , to su zajednice koje imaju svoje ciljeve i druga pravila. Crkva ima vanjske okvire teološke temeljene na kanonskom zakoniku. Treba se pokoravati Bogu a ne ljudima. Mi smo svijedoci tih događaja. Danas biramo EU parlamentarce, uskoro ulazimu u EU. Što nam ta EU daje? Tko je čovjek ? Ovaj svijet je izazovan, nudi nam svaka zla. Nizbrdo je jako lako ići ali uzbrdo jako teško unatoč vjetru kako puše. Hrvatska može Europi puno toga dati - a to je obitelj. Riječ Božja je snaga koja nas želi sačuvati zaključio je mons.Šporčić.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
Brojač posjete:
293935
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016