ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Umjetnici Hrvatskog restauratorskog zavoda RH posjetili Otočac i Sinac
Umjetnici iz Hrvatskog restauratorskog zavoda RH na čelu s akademskim slikarom Slobodanom Radićem posjetili su jučer, 16.travnja 2013. Otočac i Sinac. Oni su u dogovoru sa župnicima Otočca i Sinca ( mons.Tomislavom Šporčićem i vlč. Stankom Smiljanićem) a uz prethodnu dozvolu Regionalnog zavoda iz Gospića preuzeli na restauraciju dvije slike iz crkve Bezgrešnog zaćeća Blažene Djevice Marije u Poljicima i dvije slike iz župne crkve Sv. Ilije u SIncu.

U Otočcu su posebno primjetili da još tri pokrajna oltara nisu u potpunosti obnovljena, a župnik ih je potkanuo da daju svoje mišljenje kako bi se to moglo i pod kojim uvjetima obnoviti. Osobito im je upalo u oči predviđeni mali prozorčić iznad glavnog oltara /retabla/ u župnoj crkvi. Taj prozor bi trebalo otvoriti i izraditi mali vitraj, preko kojeg bi se dobilo efikasano i prilagođeno svjetlo. To nam je naš arhitekt sugerirao već pred više godina. No, to je povezano sa saniranjem vanjske fasade na apsidi crkve koja je oštećena još 2004. kad se je ona učvršćivala radi tađadašnjeg utonuća u same temelje crkve.

Gostima iz Zagreba - djelatnicima Hrvatskog restauratorskog zavoda župnik Šporčić pokazao je godišnjak Otočkog dekanata "Vrilo". Isti su ga sa zanimanjem primili i s pažnjom pogledali njegov sadržaj i članke.
Brojač posjete:
293634
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016