ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Sv.Josip Radnik
Svetu Misu u srijedu 01.svibnja na blagdan sv. Josipa Radnika u samostanskoj kapelici sv. Josipa u Otočcu je u 10,30 sati predvodio je vlč. Antonio Čutura, župnik Cvitovića i Lađevca kod Slunja.

Predvoditelj misnog slavlja vlč. Antonio Čutura u homiliji je istaknuo ovaj blagdan Sv. Josipa Radnika kao znak solidarnosti Crkve sa svim ljudima, kako onima koji rade i tako uzdržavaju svoj život i život svojih obitelji, ali blizinu i s onima koji u prošlim vremenima nisu imali zaposelnja ili za rad nisu bili pravedno nagrađivani. I danas je veliko mnošto takvih općenito u svijetu, ali i u našoj domovini. Radom čovjek potvrđuje svoje dostojanstvo. Čovjek svojim radom očituje sliku Božju u sebi. On s radom postaje sustvaratelj.

U drugom dijelu je istaknuo život i djelovanje časnih sestara koje svojim radom i molitvom ostvaruju svoje zvanje i tako svjedoče svoju ljubav prema Bogu i bližnjemu.

Na kraju mise župnik mons. Tomislav Šporčić, čestitao je sestrama blagdan zaštitnika njihove kapelice i samostana te im zahvalio na svemu što dorpinose u pastoralnom radu župe Presvetg Trojstva u Otočcu. Odgovorna sestra u samostamu č. s. Ljubomira Lešić zahvalila je prisutnim svećenicima, posebno propovijedniku i prisutnim pjevačima, ministrantima i ostalim župljanima.

Našim časnim sestrama pridružile su se i sestre iz Gospića, i dio vjernika Župe Otočac.

Po završetku Mise bilo je druženje i okrijepa uz sokove i kolače.
Brojač posjete:
293683
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016