ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
IN MEMORIAM – mons.Vlade Pezelj
Večeras u 18 sati u župnoj crkvi misu zadušnicu za dugogodišnjeg svećenika u Otočcu, mons.Vladu Pezelja slavio je mons.Tomisalv Šporčić u zajedništvu s don Jurom Ladišićem.

IN MEMORIAM : Vlade Pezelj ( 6.listopad 1929. – 7.svibanj 2004. )

Mons. Pezelj rođen je 6. listopada 1929. u Ličkom Petrovom Selu. Gimnaziju i biskupijsko sjemenište pohađao je u Gospiću i Pazinu, studij Teologije u Rijeci, a za svećenika je zaređen 1. siječnja 1955. u senjskoj katedrali, nakon služenja tromjesečne zatvorske kazne. U srpnju iste godine postaje duhovni pomoćnik u Gospiću, no 1. listopada 1955. ondašnji ga režim ponovno zatvara, ovoga puta na 3 godine i 4 mjeseca strogog zatvora u Staroj Gradiški. Od 1959. do 1963. godine bio je župnik Drežnik Grada i Vaganca, a zatim Perušića i Kaluđerovca. Vicerektorom sjemeništa u Rijeci imenovan je 1965., da bi u ožujku 1969. bio imenovan za zamjenika upravitelja župe u Švici i zamjenikom dekana Otočkog dekanata, čijim župnikom i dekanom postaje sljedeće godine. Do svog umirovljenja 2001. još je upravljao župama Ramljane i Čanak, te Otočac i Dabar.

Posljednju euharistiju odslužio je u četvrtak navečer 6. svibnja u kapelici Sv. Ivana Nepomuka, a preminuo je u petak 7. svibnja, u 75. godini života i 50. svećeništva.

+++++++++++++++++++

Dugogodišnji umirovljeni župnik i otočki dekan te Riječki kanonik, mons. Vlado Pezelj pokopan je 12. svibnja 2004. na gradskom groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću. U nazočnosti pokojnikove rodbine, prijatelja i oko 70 svećenika misu zadušnicu predvodio je gospićko-senjski biskup dr.Mile Bogović, dok su prigodne govore održali riječki nadbiskup dr.Ivan Devčić i mons. Mijo Liković.

Nadbiskup Devčić prisjetio se pokojnika kao čovjeka iz naroda i za narod. “U tebi i s tobom živjeli su lički svećnici i težaci”, istaknuo je riječki nadbiskup te izrazio želju da sjećanje na pokojnika i dalje živi među svećenicima i vjernicima dviju biskupija u kojima je živio i djelovao.


Brojač posjete:
293784
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016