ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Gačansko pješačko hodočašće u Međugorje
Napokon je i taj trenutak stigao. Gačansko pješačko hodočašće Otočac – Međugorje počinje 8. svibnja, i to misom u crkvi Presvetog Trojstva u 6.30 sati koju će predvoditi biskupijski vikar i otočki župnik mons.mr. Tomislav Šporčić, a uveličati crkveni zbor Trinitas.

Večeras smo zabilježili posljednje pripreme prije polaska, hodočasnici su se sastali na parkiralištu Sportske dvorane kako bi složili pripremljene stvari u kombi koji će ih pratiti na njihovu hodočašću dugom 330 kilometara Otočac – Gospić - Sveti Rok – Gračac – Knin – Kijevo – Sinj - Cista Velika – Imotski – Ljubuški - Međugorje.

Raspoloženje prije puta doista je posebno, velika radost i iščekivanje. Već se danima živi za ovo povijesno zajedničko pješačko hodočašće Otočana i Brinjaka. Grupa se nije ni povećala ni smanjila, iako su krenule svakojake glasine (tako to bude!). Pješačit će 10 hodočasnika u pratnji 4 logističara. Koliko su pak upita za pridruživanjem imali u posljednje vrijeme, ne bi im bio dovoljan, šale se, ni šleper! No, kako su unaprijed dogovorena noćenja i obroci, nije bilo moguće grupu povećavati.

Pronijet će glas i ostaviti konkretan trag rutom kroz srce Hrvatske do krila Majke Božje u Međugorju, ali i šire otvoriti vrata osjećanju Božjega prisustva i milosti za sve nas. Pridružimo im se sutra na jutarnjoj misi i ispratimo radosnom molitvom i blagoslovom.

M.K.G.
Brojač posjete:
294122
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016