ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dovezen kamen za ovogodišnju kiparsku koloniju
Kiparska kolonija „Gacka 2013“ samo što nije započela. Naime, ove godine je zbog niza razloga umjetnički voditelj Šime Vidulin zaplanirao da se ova gačanska kolonija održi već krajem svibnja, a tome svakako ide u prilog i smanjenje troškova, ma koliko oni minimalni bili.

A da bi se kolonija mogla započeti, valjalo je dopremiti kamen. Danas su u ranima jutarnjim satima dopremljeni kameni kubusi od istarskog vapnenca, istovjetni onima koji su korišteni u dosadašnje tri protekle kolonije na temu „Gačanski park hrvatske memorije“. Ovogodišnja kiparska kolonija treba biti zadnja u četverogodišnjem ciklusu, te se umjetnički imaju obraditi sedam skulptura, od ukupno njih 31. Ukupno će to biti deveta po redu kiparska kolonija održana u Otočcu.

Ove godine je na redu, okvirno rečeno, period druge polovice 20. i početka 21. stoljeća, što se tiče Gacke i znamenitih Gačana. Tako će biti isklesani likovi: Josipa Barkovića, hrvatskoga književnika, rođenoga Gačanina; Zlatka Šimunovića, velikoga hrvatskog slikara svjetskoga glasa, rođenog Otočanina; dr. Aurela Kostelića, prof. na Strojarskom fakultetu u Zagrebu, rođenog Otočanina; Slavice Maras-Mikulandre, glumice i pjesnikinje, „Hrvatice rođene u Otočcu“, kako je to s ponosom isticala; amblema 133. brigade ZNG-a u Gackoj; dr. Egona Matijevića, kemičara svjetskoga glasa, koji s ponosom u svim publikacijama piše „was born in Otočac“ i grb Grada Otočca. ( M.K. )
Brojač posjete:
293692
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016