ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Presvetog Trojstva - prva pričest u Otočcu
Danas na blagdan Presvetog Trojstva župa Otočac svali svog nebeskog zaštitnika. Svečanu koncelebriranu svetu misu u 11 sati u našoj župi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik, u zajedništvu s vlč.Milom Rajković župnikom iz Švice i vlč.Jurom Ladišić pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U ime roditelja prvopričesnike je pozdravila prigodinim i biranim riječima gospođa Katarina Šporčić.

Danas je svetkovina Presvetog Trojstva, ova slika na oltaru prikazuje Presveto Trojstvo. Bog sin Isus Krist drži križ. Isus i križ idu zajedno, nemože jedno bez drugog. Iznad Boga Oca i Boga Sina je golub. Bog je nevidljiv. Isusa se vidjelo dok je bio na zemlji tridesetitri godine. Naša vjera nije slijepa vjera, to pokušavamo razumjeti. Bog djeluje na više načina. Duh sveti se očituje kao Božja ljubav da nas okuplja. Nema savršenije slike na zemlji od Presvetog Trojstva nego je to obitelj. Bog ljubi svakog čovjeka. Pričest je Isusov kruh, tijelo Isusovo koje nam se daje u obliku kruha. Isus nam često govori o gozbama. Danas ćete i vi imati gozbu. Mi kad smo slabi trebamo ići na Isusovu gozbuGozba je zajedništvo - kazao je župnik u svojim razmišljanjima.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi, također i djeca su aktivno učestvovala u pjesmama i recitacijama.

Euharistijsko slavlje i svetu misu prenosio je i Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima.

Na kraju svečanosti djeca su izvela zahvalne recitacije a župnik je podijelio uspomene na Prvu pričest i male molitvenike svim prvopričesnicima.

( Prvopričesnici kreću u svečanoj procesiji od Pastoralnog centra u Crkvu )

( Predvoditelji misnog slavlja: vlč.Mile Rajković, mons.Tomislav Šporčić i vlč.Jure Ladišić )

( Fotografije prvopričesnika u svetištu ispred oltara )

( Zajednička fotografija prvopričesnika, župnika i vjeroučiteljice s.Ljubomire)
Brojač posjete:
22311
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016