ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svećenički dan za svećenike Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije
Danas, na dan državnosti, 25.lipnja svećenici Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije predvođeni nadbiskupom mons. dr.Ivanom Devčićem i mons. dr.Milom Bogovićem imali svoj Svećenički dan. Obišli su župne crkve u Delničkom dekanata, i to u samim Delnicama, zatim u Lokvama, Liču, Mrkoplju i Ravnoj Gori. To su župe u kojima su u tijeku i nakon II. Svjetskog rata ubijeni katolički svećenici.

Svećenici su se u tijeku današnjeg dana više upoznali s likovima tih svećenika, pomolili se za njih i zahvalaili Bogu za njihov svjedočki život i za njihovu žrtvu koju su dali za Crkvu i Domovinu. Uspust su svećenici koji manje poznaju ovaj kraj mogli otkriti njegovu ljepotu i povijest ovih župa.

Na kraju obilaženja spomenutih župa priređen je zajednički objed u Frankopanskom kaštelu u Staroj Sušici te u zajedničkom druženju iznosili svoje dojmove o ovom Svećeničkom danu.

Biskup Bogović i nadbiskup Devčić sve su pozvali da se nastavi s upoznavanjem svih žrtava našeg naroda, posebno one o kojima dugo vremena nije moglo govoriti a još manje pisati. Nadamo se da je došlo vrijeme kad će se svakom zločinu moći reći da je zločin i da žrtvu treba poštovati.
Brojač posjete:
34844
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016