ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
13.nedjelja kroz godinu
Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati, u župnoj crkvi predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije i otočki župnik.

Današnja nedjelja poučava nas: kakve učenike Isus treba ili kakvim nas Isus učenicima želi? Na svom put, Isus je odlučan, beskompromisan, dosljedan i uporan. Nitko i ništa ga ne može odvratiti ili skrenuti s njegova odabranog i zacrtanog puta. Čovjek koji smjelo kroči, utrtom ili neutrtom stazom, prema cilju koji je izabrao, mora računati i s poteškoćama. Odlučan čovjek izaziva protivljenja drugih. Zatim, mora računati da će na svom putu naići na razne prepreke koje će morati savladati i pobijediti. Takvu odrješitost i potpunu predanost kod opredjeljenja za sebe i za svoje Evanđelje, Isus zahtijeva od svih svojih učenika, a u konačnici i od svih svojih sljedbenika – od svih nas.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Vjernici na sv. misi danas, 30. lipnja u 9 sati mole za sve župljane koji nisu mogli doći na sv.Misu ali i za one koji su izgubili osjećaj dužnosti nedjeljne euharistije i dolašenja u zajednicu Božjeg naroda.

( Na sv.Misi u 11 sati oko kamere zabilježilo je i jednu časnu sestru koja nije iz našeg dekanata. )
Brojač posjete:
29083
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016