ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svačanost proglašenja blaženim vlč.Miroslava Bulešića
pazin2U subotu, 28. ov. mj. u Puli je, kako čitava naša javnost znade bilo slavlje beatifikacije istarskog svećenika i mučenika vlč. Miroslava Bulešića. Svećanost je predvodio kardinal Angelo Amato u zajedništvu kardinala Bozanića, porečko-pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše, riječkog nadbiskupa i metropolite mons. Ivana Devčića te nad(biskupa) iz čitave Hrvatske, biskupa iz drugih zemalja.

Na misi je pjevao Udruženi zbor većeg broja istarskih župa pod ravnanjem svećenika vlč. Rudija Korace. Voditelj kroz slavlje bio je vlč. dr Josip Grbac. Na slavlju je sudjelovao oko 760 svećenika, te 17.000 hodočasnika.

Iz župe otočke, kompoljske i brloške bilo je 50 hodočasnika s kojma su putovali župnik otočki mons. Tomislav Šporčić, župnik švički vlč. Mile Rajković i žunik kompoljski,brloški i vratnički don Anđelko Kaćunako.

Iz župa Ličko Lešće, Prozor i Sinac pošlo je 30-tak hodočasnika posebnim autobusom pod vodstvom župnika vlč.Ivice Miškulina.
ž1
Na povratku iz Pule hodočasnici zz Otočca, Kompolja i Brloga zaustavili su se posebno u Pazinu i pogledali zgradu Pazinskog kolegija (klasične gimnazije) bivše Biskupijsko sjemenište. Pred zgradom im je mons. Tomislav Šporčić kratko govorio o značenju ove zgrade u kojoj su se školovali. Mnogi svećenici čitave Riječke metropolije ali iz drugih biskupija. Mnogi su se ovdje školovali koji nisu postali svećenici ali su se formirali i stekli visoku naobrazbu da su kasnije mogli preuzeti različita zanimanja te i u prošlosti ali i danas doprinose kvalitete života i rada.
pazin3
Brojač posjete:
30320
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016