ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Sv. Mihovila u crkvi sv. Mihovila u Dabru
dabar
Jučer, 29. ov. mj. u Dabru smo proslavili sv. Mihovila, zaštitnika župe Dabar. Sv. Misu u 11,30 sati predvodio je i propovijedao vlč. Mile Rajković, župnik švički u suslavlju s vlč. Jurom Ladišićem, duhovnik slabovidnih.

Župnik mons. Tomislav Šporčić došao je iz Otočca gdje je imamo mise i krštenje u drugom dijelu mise u Dabru. Isti je pozdravio okupljeni narod koji je u većem broju došao iz samoga Dabra, ali znatno veći broj i onih koji žive izvan Dabra na raznim stranama, a ponajviše u Zagrebu i Otočcu.

Poslije podne sv. Misu služio je i propovijedao sam župnik mons.Tomislav Šporčić, koji je u propovijedi istaknuo zaštitu sv. Mihovila od od zla duha - Sotone, kako u prva vremena tako i kroz svu povijest. Zao duh nas napastuje da zamijenimo dobra ovaoga svijeta i samo ono što je vidljivo zaboravljajući na duhovno. Želimo ispuniti svoje naizmjerne čežnje s onim što je privremeno i propadljivo. A to se ne može postići te nam srce unatoč svega ostaje prazno i nezadovoljno.

Na sv. Misi prije podne i poslije podne sudjelovala je obitelj Božić iz Velike Gorice sa svojim pjevanjem. Naime, obitelj Božić ima trinaestero djece. I već godinama nastupau po župama Hrvatske pjevajući duhovne šansone. Jučer u Dabru s majkom i ocem pjevalo je četvero najmlađe djece. Četiri kćeri su već udane te imaju svoje obitelji i svoje mlade. Ovo je zaista zadivljujuća obitelj. Tko će naći tako jaku ženu ali i oca koji su prepušteni Božjoj volji dali Crkvi i narodu tolike živote.

Goste iz Zagreba počastila je obitelj Tome i Vere Rukavina, koja također živi u Velikoj Gorici ali često dolazi na svoje imanje i u Dabar. Crkva je na podnevnoj misi bila puna vjernika. Jedan dio morao je stajati i ispred crkve, a poslije podne bilo je nešto manje jer je padala jaka kiša, a mnogi su već morali i odlaziti svojim kućama i pripremiti se za današnji, radni dan.

Obitelj Katarine Šebalj sa svojim sestrama, kćerkom i zetom Slobodanom Radićem, pripremili su svečani ručak za svoje goste ali i za svećenike i časne sestre. Bilo je to ugodno druženje i radosno svečano počašćenje. Od srca im hvala!

Molimo se Sv.Mihovilu da štiti ovaj narod raseljen na sve strane .Neka štiti i ovo malo stado svojih vjernika koji još živi u ovaoj strodrevnoj župi.
Brojač posjete:
2626218
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016