ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Krštena Leona Laškarin
laškarin1
Na 26. nedjelju kroz godinu i ujedno bladan sv. Mihovila svečano je bilo u crkvi Presvetoga Trojstva u Otočcu.Prijepodnevne sv. Mise bile su u 9 i 11 sati.

Posebno je bilo svečano na središnjoj Misi u 11 sati gdje je u zajednicu krštenih primljena Leona Laškarin, kći Josipa i Sanje rođ.Veličan iz Otočca.

Prisustvoalo je mnošto djece i mladih. S mlađom djecom dođu mame i tate pa je to onda najsvečanije što može biti. Župnik je propovijedoa o dva svijeta: Onaj svijet bogatih koje predstavlja onaj bogataš iz nedjeljnog evanđelja i svijet siromašnih koje predstavlja siromašni Lazar. Bogataš nema svoga imena. On je bezimeni jer je zatvorio sebe u svoje srce i svoje bogastvo ne vidi čovjeka koji mu je tako blizu. Ali zbog toga što ne vidi nikoga on je tako daleko. Nema susretanja aovdje na zemlji. Nema prijelaza iz tog "zarobljenog" srca i to stvara nemogućnost zajedništva. To je uzrok teme i pakla ovdje na zemlji. ALi nažalost opasno je da se u toj odvojenosti ustraje, da bogastvo bilo koje vrsti toliko "zatupi" oči srca te se ne doživi obrćenje. Ne sluša se Mojsija i proroke - ne uzima se ozbiljno Riječ Crkve - Riječ Božja koju Crkva propovijeda te se onda zemaljski pakao produžuje u vječnosti gdje više ne postoji mogućnost obraćenja.

Središnje misno slavlje animirao je crkveni zbor a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.
laškarin2
Nakon sv. Misa djeca po razredima ostaju na kratkim vjeronaučnim susretima u samoj crkvi ili u župnim dvoranama. Ovdje u crkvi je č.s. Ljubomira s trećim razredom - ovogodišnjim prvopričesnicima. Nakon mise u 9 sati još je drugih četiri grupe s time da 5. i 6. razred mora biti u jednoj dvorani. Jer imamo samo četiri dvorane.
vjeronauk
Brojač posjete:
2574820
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016